Woningbouw - Utiliteitsbouw - Renovatie
Langeweg 14, 3244 BH  Nieuwe Tonge - Telefoon 0187-651777
Ons bedrijf Adviescentrum Projecten Contact Links Personeel ©
Elux
Projecten in uitvoering
Opgeleverde projecten
27 woningen De Sniep te Diemen
18 woningen Hoogvliet
23 woningen te Capelle aan Den IJssel
Onderhoud 410 woningen Spoor 3 te Leidschendam
42 appartementen "Oudeland" te Sommelsdijk
231 woningen "De Hofdame" te Rotterdam
42 woningen "Welgelegen" te Ouddorp
5 woningen te Dreischor
Verbouwing Hotel-restaurant Duinzicht te Ouddorp.
64 appartementen te Rozenburg
58 appartementen "Da Vinci" te Alphen aan den Rijn
231 woningen "De Hofdame" te Rotterdam

Bouwkundig aannemer:
Bouwcombinatie Heymans/ERA te Rotterdam

Het project:

231 woningen "De Hofdame" te RotterdamMiddenin het centrum van Rotterdam, pal naast de Laurenskerk, wordt De Hofdame gerealiseerd. Een groot appartementencomplex met circa 231 luxe koopappartementen. Opvallend is de unieke binnentuin met bomen in het hart van het gebouw. De zeer royale hoofdentrees van 200 en 400 m2 bieden toegang tot de woningentrees in de binnentuin. Op de begane grond is circa 2600 m2 gereserveerd voor commerciŽle doeleinden. De parkeergarage ligt deels ondergronds, deels op de eerste etage. Daarboven komen zes verdiepingen met een bakstenen gevel voor de appartementen. Op het dak van het gebouw liggen drie verdiepingen met grote appartementen en ruime dakterrassen.

Nadere gegevens
In totaal 232 luxe appartementen op de 2e t/m de 10e verdieping met een oppervlak van 70 tot 170 m2.
Daarnaast 342 parkeerplaatsen. Op de begane grond 2600 m2 bestemd voor bijvoorbeeld winkels, horeca en werkruimten.

Planning
start bouw april 2005
start verkoop eind 2005
oplevering 2007

231 woningen "De Hofdame" te RotterdamDe Hofdame, een ontwerp van Klunder Architecten, ligt midden in het centrum van Rotterdam, pal naast de Laurenskerk. Het is een groot appartementencomplex met circa 231 luxe koopappartementen. In het hart van het gebouw bevindt zich een unieke binnentuin met bomen, die alleen voor de bewoners toegankelijk is. Er zal veel aandacht en zorg uitgaan naar de inrichting en aankleding van deze ruimte. Ter referentie en inspiratie dient een afbeelding van de Rue de Meaux tuin in Parijs, ontworpen door Renzo Piano.
Op de begane grond is circa 2600 m2 gereserveerd voor commerciŽle doeleinden. De parkeergarage komt op de eerste etage. Samen met specialisten op het gebied van verlichting is een lichtplan gemaakt zodat de verlichting van deze verdieping op een prettige wijze zal uitstralen naar de omgeving. Daarboven komen zes verdiepingen met een bakstenen gevel voor de appartementen. Op het dak van het gebouw komen teruggetrokken van de hoofdgevel drie verdiepingen met grote appartementen en dito dakterrassen. In de gevel van dit topdeel zal veel glas worden gebruikt.

Eerste damwand De Hofdame
Maandag 13 december 2004 hebben wethouder Marco Pastors en Helen van den Blink van Heijmans Era Ontwikkeling v.o.f. de eerste damwand van het appartementengebouw op de Ichthuslocatie in hartje Rotterdam geslagen. Om dit feestelijk te onderstrepen gaven Dick Laheij van Heijmans Era Ontwikkeling v.o.f. en Henk Sligman, directeur van Woningstichting PWS het startsein voor een uitbundig vuurwerk, waarbij de nieuwe naam van het appartementengebouw werd onthuld; De Hofdame.

De Hofdame wordt een stedelijk blok bestaande uit ca. 231 appartementen, een commerciŽle plint van ca. 2600 m2 en een parkeergarage. Alle woningen, parkeerplaatsen en commerciŽle ruimten in dit door Klunder Architecten Rotterdam ontworpen plan zijn door de ontwikkelcombinatie Heijmans Era Ontwikkeling v.o.f. volledig verkocht aan Woningstichting PWS.

De Ichthuslocatie is een project van Heijmans Era Ontwikkeling V.O.F. en zal in combinatie gebouwd worden door Heijmans IBC Bouw Rotterdam en Era Bouw Zoetermeer.

Onze werkzaamheden:
- Elektrotechnische installatie

Meer informatie:
www.dehofdame-rotterdam.nl

Ga naar beginpagina
Contactformulier
Sitemap
© Schipper & Zn. Electrotechniek bv