Woningbouw - Utiliteitsbouw - Renovatie
Langeweg 14, 3244 BH  Nieuwe Tonge - Telefoon 0187-651777
Ons bedrijf Adviescentrum Projecten Contact Links Personeel ©
Elux
Projecten in uitvoering
Opgeleverde projecten
Woning van de toekomst: Elux

Schipper Electrotechniek bv staat open voor nieuwe ontwikkelingen in haar vakgebied. In de woningbouw is Elux daar een goed voorbeeld van. Elux is een uitgebreide 230voltinstallatie en ICT-infrastructuur door het hele huis.
De uitgebreide mogelijkheden maken het leven van een woningeigenaar een stuk gemakkelijker. De plaats van de aansluiting voor CAI, telefoon of een ICT-aansluiting is namelijk eenvoudig te bepalen of te wijzigen. Zonder ingrijpende verbouwingen! Hans Boks, werkzaam bij ABB, weet alles van Elux. Hij is één van de initiatiefnemers en betrok Schipper Electrotechniek bv al in de onderzoeksfase van het project. "Bij standaard woningbouw bepaalt nog altijd de NEN-1010 norm hoeveel aansluitingen en groepen in het programma van eisen worden opgenomen. Dat sluit niet aan bij de wensen van de gebruiker van nu. En gebruikerswensen blijven natuurlijk ontwikkelen.
Elux voldoet wél aan alle moderne eisen, maar sluit daardoor niet goed aan bij de huidige minimale normen. Om het Elux-concept een kans van slagen te geven is een nieuwe norm nodig. Daarvoor zoeken we nu draagvlak, onder meer door grootschalige reclamecampagnes.
Branche-organisaties zoals Techniek Nederland (voorheen UNETO-VNI) en collega-fabrikanten ondersteunen het initiatief inmiddels. Uiteindelijk wordt iedereen er beter van: projectontwikkelaars leveren hoogwaardigere woningen, bewoners profiteren een leven lang van de infrastructuur door het hele huis en woningcorporaties houden hun bezit langer heel, omdat er minder geboord en getimmerd hoeft te worden. Elux heeft de toekomst."

Enkele projecten
Eén van de projecten waarin de adviesfunctie van Schipper Electrotechniek bv goed tot uiting komt is de uitbreiding van het zorgcentrum Geldershof in Dirksland. Dit zorgcentrum van de woningbouwvereniging Dirksland is in 2004 uitgebreid met éénendertig aanleuningwoningen en een vleugel waar door Stichting Sjaloom palliatieve zorg wordt verleend. Schipper Electrotechniek bv legde hier diverse elektrotechnische installaties aan, waaronder verlichting, aardings- en bliksembeveiligingsinstallaties, brandmeldinstallaties, diverse datavoorzieningen voor CAI en telefonie en geavanceerde zusteroproepinstallatie met een geïntegreerde deurtelefoon.

In 2002-2003 bouwde de Rijksscholengemeenschap in Middelharnis een nieuw schoolgebouw. Schipper Electrotechniek bv verzorgde hier de aanleg van een compleet nieuwe elektrische installatie. De school is uitgerust met geavanceerde verlichtingsinstallaties met aanwezigheidsmelders, die gekoppeld zijn aan installaties voor centrale verwarming en mechanische ventilatie.

Daarnaast is er een systeem voor inbraak- en overspanningbeveiliging en een videobewakingssysteem. Bovendien werden maar liefst 600 aansluitingen voor datainstallaties, zoals telefoon en Internet, gemaakt. Voor de datainstallaties werd 24000 meter kabel gebruikt.

Ga naar beginpagina
Contactformulier
Sitemap
© Schipper & Zn. Electrotechniek bv